"Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci" bağlamında bölge ülkeleri rekabet kurumu temsilcilerinin de katıldığı ve Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı sona erdi (27.12.2012)

      2009-2010 dönem başkanlığını ülkemizin yaptığı ve katılımcı ülkelerin kendi aralarındaki işbirliğini geliştirme ve Güneydoğu Avrupa’ya kalıcı istikrar getirme yönündeki iradelerinin sembolü olan “Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci” bağlamında ülkemizde yürütülecek faaliyetler kapsamında, 24-25 Mayıs 2010 tarihlerinde Kurumumuzun ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen ve bölge ülkeleri rekabet kurumlarının da katıldığı toplantı 24 Mayıs 2010 Pazartesi günü Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı'nın açılış konuşmasıyla başladı.

    Açılış konuşmasının ardından "Kamu Kurumlarının Rekabeti Sınırlayıcı Faaliyet ve Düzenlemelerine Yönelik Rekabet Savunuculuğu" konusunda sırasıyla Türkiye, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Bosna Hersek ve Yunanistan temsilcileri tecrübelerini aktardı.

       Anılan toplantıda ayrıca “Rekabet Kurumları Başkan ve Temsilcilerinin Rekabet Hukuku ve Politikası Alanında Kendi Ülkelerindeki Son Gelişmelerle İlgili Görüş Alışverişi” ve bu alanda işbirliği ile ilgili bir mekanizma üzerinde görüşmelerde bulunuldu.