Genişletilmiş Yönetim Komitesi Toplantısı Düzenlendi (25.12.2014)

Her yıl belirli aralıklarla düzenlenen Rekabet Kurumu Genişletilmiş Yönetim Komitesi Toplantısı, 2 Aralık Salı günü 15.00 – 17.30 saatleri arasında Kurum toplantı salonunda gerçekleştirildi. Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’nın başkanlığında yapılan toplantıya, Kurum İkinci Başkanı Kenan TÜRK, Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları ve İç Denetim Komitesi Üyeleri katıldı.

Toplantı Başkan KALDIRIMCI’nın açılış konuşması ile başladı. Özellikle kurumsallaşma, şeffaflık ve hesap verebilirlik adına kurumsal prosedürlerin oluşturulması gereğine vurgu yapılan açılış konuşmasının ardından, katılımcılar 4054 sayılı Kanun’da yapılacak değişikliğe ilişkin olarak TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülmekte olan kanun tasarısı ile ilgili bilgilendirildi. Müteakiben birim yöneticileri tarafından Kurumumuz 2014-2018 Stratejik Planı’nda öngörülen hedefler çerçevesinde oluşturulan çalışma gruplarınca yürütülen çalışmalarda kaydedilen aşama konusunda bilgi aktarıldı. Yine söz alan birim yöneticilerince, hazırlıkları devam eden kurumsal istatistik veri tabanı, IV. Rekabet Raporu, 2015 Rekabet Mektubu, iç denetim çalışmaları ve benzeri konularda alınan mesafeler ve öngörülen tamamlanma tarihleri paylaşıldı.

Söz alan katılımcıların kurumsal işleyişle ilgili uygulamada karşılaşılan aksaklıklar ve bunlara dair çözüm önerileri ile dilek ve temennilerini paylaşmalarının ardından toplantı sona erdi.