EPDK Enerji Uzman Yardımcıları için Kurumumuzda düzenlenen staj programı 01-12 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek (27.12.2012)

     Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bünyesindeki Adaylık Eğitim Programlarını 28 Şubat 2010 tarihinde tamamlayacak 7. Dönem Enerji Uzman Yardımcıları, anılan eğitim programının staj aşamasında enerji sektöründe doğrudan ve dolaylı olarak faaliyet gösteren kurumlar ile bazı düzenleyici ve denetleyici kurumlarda görevlendirilmektedir.
 
     Bahsi geçen EPDKpersonelinin staj yapacakları kurumların uygulamalarını görmelerinin ve yetiştirilmelerinin hedeflendiği bu staj programı kapsamında Enerji Uzman Yardımcıları Rabia ULUSOY ve Ahmet ÖZKAYA 01-12 Mart 2010 tarihleri arasında Kurumumuzda stajyer olarak görevlendirilmiştir.
 
     On iş günü sürecek staj programı kapsamında Enerji Uzman Yardımcılarına, Rekabet Uzman ve Rekabet Uzman Yardımcıları tarafından; Rekabet Kurumunun yapısı ve işleyişi, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un temel hükümleri, enerji piyasaları ile düzenlemeye tabi diğer piyasalardaki rekabet hukuku uygulamaları ve düzenleyici otoritelerle Rekabet Kurumunun ilişkileri hakkında bilgilendirme yapılması planlanmaktadır.

     Teorik eğitimin yanı sıra, Enerji Uzman Yardımcılarının Rekabet Kurumu meslek personeliyle birlikte çalışarak mesleki dairelerin uygulamalarını görmeleri de staj programının hedefleri arasındadır.