Enerji Uzmanları Derneği tarafından 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde düzenlenen "2030 Yılına Doğru Enerji Politikaları & Enerji Düzenlemelerinin Geleceği" kongresinin açılışına Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI konuşmacı olarak katıldı (27.12.2012)

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ nun kuruluşunun 9. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Enerji Uzmanları Derneği tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ nun destekleri ile 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde "2030 Yılına Doğru Enerji Politikaları & Enerji Düzenlemelerinin Geleceği" kongresi düzenlenmiştir.

Açılış konuşmacıları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan KÖKTAŞ’ ın da bulunduğu kongrenin açılışında Kurumumuz Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI' da bir konuşma yapmıştır.

Kongrenin 26 Kasım 2010 Cuma günü gerçekleştirilen “2030 Yılına Doğru Enerji Piyasalarında Düzenleyici Perspektif” başlıklı dördüncü oturumuna Kurumumuz Başkan Yardımcısı H.Erkan YARDIMCI’ da konuşmacı olarak katılmıştır.

Ülkemizin enerji politikalarının geleceği hususunda önem arz eden AB üyelik sürecindeki enerji faslı müzakereleri hususunun değerlendirilerek, Türkiye’nin ulusal ve kendi bölgesine yönelik geliştireceği enerji politikalarındaki öngörülebilir vizyonun da tartışıldığı kongrede iç piyasada yapılabilecek düzenlemelerin esasları ve geleceği de değerlendirilerek son aşamada sektörün düzenlemelerden ve düzenleyici Kurumdan geleceğe dair beklentileri ele alınmıştır.

Kurum Başkanımız Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı' nın Konuşma Metni İçin Tıklayınız