Cumhurbaşkanımız Rekabet Kurulu nu Kabul Etti (3.12.2013)

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, 2 Aralik 2013 Pazartesi günü Rekabet Kurulu heyetini kabul etti. Ziyarette, Kurul Başkanı Prof.Dr.Nurettin KALDIRIMCI, İkinci Başkan Kenan TÜRK ile Kurul üyeleri Dr.Murat ÇETİNKAYA, Reşit GÜRPINAR, Fevzi ÖZKAN, Doç.Dr.Tahir SARAÇ ve Dr.Metin ARSLAN ile Basın Danışmanı Bilal ÖZGAN yer aldı.

Cumhurbaşkanımızın kabulü esnasında Başkan Prof.Dr.Nurettin KALDIRIMCI Kurum’un faaliyetleri hakkında bilgi vererek kendilerini Mart 2014’de yapılacak olan 17. kuruluş yıldönümü toplantısına davet etti. Kurum Başkanımız ayrıca, Rekabet Kurumu’nun bu yıl üçüncüsü hazırlanan rekabet raporları serisi, 9-10 Aralık 2013’de İstanbul’da düzenlenen İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelere dönük olarak düzenlenen Rekabet hukuku ve politikası çalıştayı gibi rekabet savunuculuğu çerçevesindeki etkinlikler hakkında Sayın Cumhurbaşkanını bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL de Rekabet Kurumu’nun ülkeye yararının ilgili kanunun uygulanmasından ibaret olmadığını ifade ederek piyasaların düzenlenmesinde Kurum’un çok önemli bir misyonu olduğuna işaret etti ve Kurul kararlarının çok büyük bir yüzdesinin yüksek yargı tarafından onanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete çalışmalarında başarı dileğini ifade etti.