Başkanımız Selçuk Üniversitesi Akşehir İİBF de Açılış Dersi verdi (30.10.2013)

Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin ilk öğrencilerini kabul etmesi sebebiyle düzenlenen resmi açılış töreni 25 Ekim 2013 tarihinde Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Açılış törenine Konya Milletvekili Mustafa BALOĞLU, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı GÖKBEL, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof Dr. Fehmi KARASİOĞLU ile Başkanımız Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’nın yanısıra Akşehir Kaymakamı Ali DURSUN, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir OĞUL, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşmasını İİBF Dekanı Prof. Dr. KARASİOĞLU yaptı. Prof. Dr. KARASİOĞLU, öncelikle anılan fakültenin Akşehir'e kazandırılması konusunda destek veren herkese teşekkürlerini sundu ve üniversite yıllarında hocalığını yapmış olan Başkanımız Prof. Dr. KALDIRIMCI’nın açılış dersini vermek üzere aralarında bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından, ‘açılış dersi’ Kurumumuz Başkanı Prof. Dr. KALDIRIMCI tarafından verildi. İlk dersin konusu “Ülkemizin Bugünü ve Geleceği Açısından Rekabet Politikası” idi. Başkanımız Prof. Dr. KALDIRIMCI konuşmasında Dünya’da ve Türkiye’de gelişme ve kalkınmaya genel bakış, rekabet politikasının gerekliliği, rolü ve tarihi seyri ile Rekabet Kurumu’nun kuruluşu ve işlevi hakkında bilgi verdi.

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki açılış törenin ardından Selçuk Üniversitesi Akşehir İİBF ana hizmet binasının açılış kurdelesi törene katılan protokol tarafından kesildi.