Başkan KALDIRIMCI dan MÜSİAD ve DERSİAD a Ziyaret (14.1.2015)

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI, 12 Ocak Pazartesi günü Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (DERSİAD)’nin davetlisi olarak İstanbul’daydı. Program süresince Başkan KALDIRIMCI’ya Kurum Basın Danışmanı Bilal ÖZGAN ve Başkan Mesleki Bürosu’nda görevli Rekabet Uzmanı Şamil PİŞMAF eşlik etti.

İlk olarak MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu tarafından düzenlenen “Türkiye’de Piyasa Ekonomisi, Rekabet Ortamı ve Rekabet Kurumu” konulu panele katılan Başkan KALDIRIMCI, burada bir konuşma yaptı. Başkan KALDIRIMCI’nın konuşmasında, gerek teşebbüsler gerekse ülke açısından sürdürülebilir rekabet gücüne kavuşmada rekabet hukuku ve politikasının etkin olarak uygulanmasının önemine dikkat çekildi. Ayrıca gelişmiş toplumlarda rekabet ve demokrasi ilişkisine vurgu yapan KALDIRIMCI, “Demokrasi için de rekabet uygun ortamdır. Rekabet varsa iyi bir demokrasi vardır.” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başkan KALDIRIMCI, katılımcılar tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.



Günün ikinci etkinliğinde ise Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI, DERSİAD tarafından düzenlenen “Rekabet Kurumunun 18. Yılı ve Türk Rekabet Hukuku” başlıklı konferansa katıldı. Konferansta “Rekabet Hukuku ve Türkiye Uygulaması” başlıklı bir sunum yapan Başkan KALDIRIMCI, rekabet hukukunun tarihçesi, Türk Rekabet Hukuku’nun dayanakları ve esasları ile Rekabet Kurumunun faaliyetlerine ilişkin olarak katılımcıları bilgilendirdi. Etkinlik, soru cevap bölümüyle sona erdi.