Avrasya Ekonomik Komisyonu nun düzenlediği Uluslararası Konferansa Katılım (28.10.2015)

Başkanımız Prof. Dr. Ömer TORLAK ve Daire Başkanı Ali ARIÖZ, Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun 22 Ekim 2015 tarihinde Astana’da düzenlediği, sınır aşan emtia piyasalarında rekabet savunuculuğu konulu konferansa katıldı.

Ülkeler arası ticarette ve kamu ihalelerinde rekabet hukuku uygulamalarının rolünün tartışıldığı konferansta, Başkanımız Prof. Dr. Ömer TORLAK özel olarak emtia piyasalarında, genel olarak da ekonomik dönüşüm süreçlerinde rekabet hukukunun ve savunuculuk faaliyetlerinin rolüne ilişkin bir konuşma yaptı.

Konferans sonrası 23 Ekim 2015 tarihinde Avrasya Ekonomik Komisyonu Rekabetten Sorumlu Bakanı Sn. Nurlan ALDABERGENOV ile de ikili temaslarda bulunan Başkanımız, Türk Rekabet Kurumu ile Avrasya Ekonomik Komisyonu arasında işbirliğini artırıcı faaliyetleri geliştirmek konusunda istişarede bulundu.

Astana Büyükelçimiz Sayın Nevzat UYANIK’a da bir nezaket ziyareti gerçekleştiren heyetimiz, Büyükelçimize misafirperverliği ve göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Büyükelçimiz Sayın UYANIK da heyetimizin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.