Akdeniz Ülkelerinde Rekabet Hukuku Uygulaması: Zorluklar ve Gelecek İçin Perspektifler (27.12.2012)

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Avusturya Rekabet Kurumu tarafından 1-2 Aralık 2011 tarihlerinde düzenlenen "Akdeniz Ülkelerinde Rekabet Hukuku Uygulaması: Zorluklar ve Gelecek İçin Perspektifler" konulu yuvarlak masa toplantısına Kurumumuzu temsilen Başkan Prof. Dr. Nurettin KALDlRlMCI,  Kurul Üyesi Dr. Murat ÇETİNKAYA ile Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Mesleki Koordinatör Lerzan KAYIHAN ÜNAL katılmışlardır. Toplantının programına ulaşmak için tıklayınız.

Toplantıya Lübnan, Mısır, Kıbrıs Rum Cumhuriyeti yetkililerinin yanı sıra Bulgaristan, İsviçre, Sırbistan, Kosova Rekabet Kurumu yetkilileri de katılmış olup, OECD, UNCTAD ve AB uzmanlarından da oluşan bir grup toplantıya iştirak etmişlerdir. Toplantının ikinci günü Başkan Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI tarafından “Kartellerle ve Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Konularıyla Mücadelede Ulusal Rekabet Otoritelerinin Karşılaştığı Zorluklar” konulu bir sunuş yapılmış ve ardından gelen tartışma bölümünde ise Dr. Murat ÇETİNKAYA oturum başkanı olarak görev almıştır. Toplantı boyunca ülkemiz uygulamaları diğer yetkililerle paylaşılmıştır.

Ayrıca, Anılan yuvarlak masa toplantısı öncesinde Avusturya Rekabet Kurumu ile Kurumumuz bir İşbirliği Protokolü imzalamışlardır.

https://www.rekabet.gov.tr/Vienna/photo1.jpg
https://www.rekabet.gov.tr/Vienna/photo2.jpg
https://www.rekabet.gov.tr/Vienna/photo3.jpg
https://www.rekabet.gov.tr/Vienna/photo4.jpg
https://www.rekabet.gov.tr/Vienna/photo5.jpg
https://www.rekabet.gov.tr/Vienna/photo6.jpg
https://www.rekabet.gov.tr/Vienna/photo7.jpg