ACE nin 13. Yıllık Konferansı na Katılım (14.12.2015)

Rekabet İktisadı Birliği’nin (Association of Competition Economics-ACE) 27-28 Kasım tarihlerinde Bocconi Üniversitesi’nde (Milano) düzenlemiş olduğu 13. Yıllık Konferansı’na Kurumumuzu temsilen Ekonomik Analiz ve Araştırma Dairesi Başkanı Dr. Ekrem KALKAN, Başuzmanlar Müge Özercan PAŞAOĞLU, Şerife Demet KORKUT ve Evren SESLİ katıldı.

2003 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan Avrupa merkezli ACE, rekabet iktisadı alanında çalışmalar yürüten kamu ve özel sektör temsilcileri ile akademisyenleri biraraya getirerek güncel davaların ve iktisadi yaklaşımların tartışılmasına olanak sağlamaktadır.

Bu seneki yıllık konferans, Avrupa Komisyonu Rekabet Genel Müdürlüğü Baş Ekonomisti Prof. Massimo Motta’nın son yıllarda telekomünikasyon sektöründe gerçekleşen birleşme ve devralmalar ışığında sayısal teknikler, etkinlikler ve taahhütlerin ele alındığı açılış konuşması ile başlamış ve son dönemdeki çeşitli önemli kararların akademisyenler, uzmanlar ve özel sektör temsilcileri tarafından ele alındığı üç paralel toplantı ile devam etmiştir. İktisadın yoğunlaşma işlemlerindeki kullanımına ilişkin panel ile konferans sona ermiştir.

Konferansta sunulan sunuş dosyalarına http://www.competitioneconomics.org/ adresinden ulaşılabilir.