ABD Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu İşbirliğiyle Afgan Temsilcilere Eğitim Gerçekleştirildi. (19.8.2015)

Afganistan ve ABD İşbirliği Programı çerçevesinde 10-13.08.2015 tarihleri arasında Afganistan Rekabet ve Tüketicinin Korunması Direktörlüğü (CPCPD) temsilcilerine ABD Ticaret Bakanlığı Ticaret Hukuku Geliştirme Programı (CLDP) kapsamında ev sahipliğini Kurumumuzun üstlendiği bir eğitim düzenlendi.

Konusu “Rekabet ve Tüketicinin Korunması İstişareleri” olan ve Kurumumuzun İstanbul İrtibat Bürosunda gerçekleşen eğitimde, CPCPD yetkililerine Kurumumuz Dış İlişkiler, Eğitim ve Rekabet Savunuculuğu Dairesi Başkanı Ali ARIÖZ, Mesleki Koordinatör Osman Tan ÇATALCALI, Rekabet Uzmanları Fatma ATAÇ ve Selen Yersu ŞAHİN’in yanı sıra ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) temsilcisi Timothy HUGHES ve Pakistan Rekabet Komisyonu (CCP) temsilcisi Ahmed QADIR tarafından sunumlar yapıldı.

CPCPD yetkililerine verilen eğitimin ikinci gününde Topkapı Sarayı Müzesi’ne CPCPD, FTC ve CCP yetkililerinin katıldığı bir gezi düzenlendi. Eğitim programının son gününde ise, Kurumumuz tarafından eğitim programına katılanlara Başkanımız Prof. Dr. Ömer TORLAK’ın ve ABD Büyükelçiliği’nden temsilcilerin de katıldığı bir kapanış yemeği verildi. Kurumlar arası ilişkilerin geliştirilmesine yönelik samimi bir havada geçen yemekte önümüzdeki dönemlerde düzenlenecek toplantılar için karşılıklı olarak iyi niyet ve işbirliği temennilerinde bulunuldu.