4. Geniş Katılımlı Eğitim Programı Bolu da Yapıldı (22.10.2015)

Kurum personeline yönelik olarak 19 - 20 Ekim 2015 tarihlerinde Bolu’da iki günlük bir eğitim programı düzenlendi. Program, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK’ın çeşitli konulara ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaştığı konuşmasıyla başladı. Bu konuşmanın ardından İngiltere Queen Mary Üniversitesi’nden Prof. E. Maher DABBAH’ın 2014-2015 yılında anti-tröst alanında yaşanan uluslararası gelişmeler ve önemli kararlar hakkında yaptığı sunumlarla devam etti.

Prof. Dabbah tarafından yapılan sunumda öncelikle, AB uygulama perspektiflerinin ve genel eğilimlerinin değerlendirilmesi yapıldı. Ardından 101. ve 102. Maddeler çerçevesinde alınan son kararlar arasından en dikkat çekenleri katılımcılarla paylaşıldı. TV ve Bilgisayar Monitörü Tüpü karteli (T-82/13 Panasonic/MTPD, T-84/13 Samsung SDI, T-91/13 LG Electronics, T-92/13 Philips ve T-104/13 Toshiba / Komisyon AB Genel Mahkemesi Kararı (9 Eylül 2015)), Muz karteli (C 286/13 P Dole Food ve Dole Fresh Fruit Europe / Komisyon AB Adalet Divanı Kararı (19 Mart 2015)), Energetický a průmyslový holding a.s., ve EP Investment Advisors s.r.o. / Komisyon (T-272/12 AB Genel Mahkemesi kararı (26 Kasım 2014)) kararları başta olmak üzere pek çok önemli kararların anlatıldığı bölüm Kurum personelince ilgiyle takip edildi.

İlk günün diğer sunumlarında ise Ekonomik Analiz ve Araştırma Daire Başkanlığında görevli personel tarafından son bir yıl içinde yapılan önemli ekonomik analizler anlatıldı. Devamında ise “Yerinde İncelemelerde Bilgi Teknolojileri Kullanımı” başlığı altında Bilgi Yönetimi Dairesi ve Dış İlişkiler, Eğitim ve Rekabet Savunuculuğu Dairesi tarafından ortaklaşa hazırlanan sunum gerçekleştirildi.

Toplantının ikinci gününde ilk olarak Hukuk Müşavirliği personeli tarafından 2014 – 2015 yıllarında alınan Yargı kararlarında öne çıkan hususlar hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonrasında Kararlar Dairesi tarafından hazırlanan ve son dönemde öne çıkan Rekabet Kurulu kararlarının özetlendiği oturum tamamlanmıştır.

Eğitim programının son oturumunda ise, Yurtdışı Yüksek Lisans Eğitimi ve Uluslararası Kuruluşlarda Staj Yapan Meslek Personelinin Sunumları yapılmıştır. Bu sunumlar ile ilgili meslek personellerinin tecrübeleri aktarılmıştır.

Eğitim Programı içinde ayrıca Rekabet Başuzmanlığına yeni atanan Metin PEKTAŞ, Şerife Demet KORKUT, Evren SESLİ ve Remzi Özge ARITÜRK’e Başkanımız Prof. Dr. Ömer TORLAK tarafından hediye takdim edilmiş ve yeni görevlerinde başarılar dilenmiştir.

Eğitim programı Gölcük turu ile sona ermiştir.