Kurumumuzun orta ve üst düzey yöneticileri ile meslek personeline yönelik 17 - 18 Kasım 2014 tarihlerinde Bolu’da iki günlük bir eğitim programı düzenlendi. Program, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’nın çeşitli konulara ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaştığı konuşmasıyla başladı. Bu konuşmanın ardından İngiltere King’s College’dan Prof. Richard WHISH’in 2013-2014 yılında anti-tröst alanında yaşanan uluslararası gelişmeler ve önemli davalar hakkında yaptığı sunumla devam etti.
Prof. Richard WHISH tarafında yapılan sunumda Avrupa Birliği’nde 2013-2014 döneminde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından karara bağlanan 12 davadan 9’unun uzlaşma ile sona erdiği, bu kararlardan LIBOR kararının anlaşmaya taraf olan teşebbüslerin bir ürünün fiyatı konusunda anlaşmak yerine fiyatı etkileyen bir ölçüt (benchmark) üzerinde anlaşmaları ve ilk defa teşebbüslerin rekabeti kısıtladıkları veya engelledikleri (restrict or prevent competition) için değil rekabeti bozdukları (distort competition) için suçlu bulunmaları nedeniyle oldukça dikkat çekici olduğu, Avrupa Birliği Komisyonu’nun aldığı bazı kararlara ilişkin yaptığı basın açıklamalarında pişmanlık başvurusu yapması nedeniyle ceza verilmeyen teşebbüslere böyle bir başvurularının olmaması durumunda ne kadar ceza alacaklarını da belirtmeye başladığı ifade edildi.
İlk günkü son oturumda ise Kararlar Dairesi’nde görevli Mesleki Koordinatörler Abdülgani GÜNGÖRDÜ ve Bayram Ali GEÇGİL tarafından hazırlanan sunumlarda, Rekabet Kurumu tarafından 2013 – 2014 yıllarında alınan önemli kararlar katılımcılarla paylaşıldı.
Toplantının ikinci gününde ilk olarak Rekabet Başuzmanı ve Hukuk Müşaviri Mehmet ÖZDEN tarafından 2013 – 2014 yıllarında alınan Yargı kararlarında öne çıkan hususlar hakkında bir sunum gerçekleştirildi.
Daha sonrasında Kurumumuz uzmanlarından Ebru İNCE ve Can SARIÇİÇEK tarafından “Denetim ve Uygulama Daireleri İç Denetim Süreci ve Raporlama, Yazışma ve Yazım Kuralları Prosedürü” konusunda bir sunum gerçekleştirilmiştir. Bu sunumda ilk olarak Kurumumuzda kurulan İç Denetim Birimi’nin görev ve yetkileri konusunda katılımcılar bilgilendirilmiş daha sonrasında ise Raporlama, Yazışma ve Yazım Kuralları Prosedürü’nde yapılan önemli değişiklikler katılımcılarla paylaşıldı.
Bir sonraki sunumda ise Ekonomik Analiz ve Araştırma Daire Başkanlığında görevli Rekabet Uzmanları Ş. Demet KORKUT ve Evren SESLİ tarafından 2013-2014 yıllarındaki devralma ve soruşturmalarda kullanılan iktisadi analizler hakkında bilgi verildi.
Toplantının son oturumunda ise Kurumumuz Uzman Yardımcılarından Ömer Faruk ÇELİK tarafından yapılan ve konusu “Rekabet Uzmanlarına Yönelik Yerinde İncelemelerde Bilgi Teknolojileri Kullanımı” olan sunum yapıldı. Bu sunumda dosyaların bilgisayarların hafızalarında nasıl saklandığı açıklandıktan sonra bilgisayarlardan silinen dosyaların veya e-postaların nasıl kurtarıldığı hakkında detaylı açıklamalara yer verildi.
Eğitim programı Gölcük turu ile sona erdi.