24-25 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul da Rekabet Kurumu İstanbul Temsilciliği Açılışı, Dijitalleşme ve Yakınsama Bağlamında Televizyon Yayıncılığı Sektör İncelemesi Raporu Tanıtım ve Değerlendirme Paneli ile Rusya Antitekel Komitesi (FAS Rusya) işbirliğiyle Uluslararası Bilişim ve İletişim Teknolojileri Çalışma Grubu nun (International Working Group for Research of Competition Issues in the ICT (Information and Communications Technology) Sector) 8. oturumu gerçekleştirildi. (30.5.2017)

Rekabet Kurumu’nun yeni adresine taşınan İstanbul Temsilciliği’nin açılışı, 25 Mayıs 2017 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ ve İstanbul Valisi Sayın Vasip ŞAHİN’in katıldığı bir programla yapıldı. Açılışın ardından Rekabet Kurumu Dijitalleşme ve Yakınsama Bağlamında Televizyon Yayıncılığı Sektör İncelemesi Raporu Tanıtım ve Değerlendirme Paneli’ne geçildi. Bakan TÜFENKCİ ve Kurumumuz Başkanı Sayın Prof. Dr. Ömer TORLAK’ın yaptıkları açılış konuşmaları ile başlayan program dâhilinde Dijitalleşme ve Yakınsama Bağlamında Televizyon Yayıncılığı Sektör İncelemesi Raporu’nun tanıtımı ve akabinde sektör düzenleyicileri ile sektör oyuncularının katıldığı panelde Rapor değerlendirilerek sektördeki rekabet sorunları ele alındı.





















Rekabet Kurumu ve FAS Rusya işbirliğiyle, 24 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen ICT Çalışma Grubu’nun 8. oturumunda ise, ülke rekabet otoriteleri ve akademisyenlerin katılımıyla, bilişim ve iletişim teknolojileri pazarlarında rekabet ve regülasyon ana çerçevesi dahilinde “dijital pazarların özellikleri ve iktisadi analizi” ile “yakınsayan telekomünikasyon, medya ve bilişim teknolojileri sektörlerinde çoklu oyun paketlerinin değerlendirilmesi” konuları ele alındı.