2015 in İlk Genişletilmiş Yönetim Komitesi Toplantısı Yapıldı (4.2.2015)

Rekabet Kurumu Genişletilmiş Yönetim Komitesi (GYK)’nin 2015 yılındaki ilk toplantısı, 3 Şubat Salı günü 14.30 – 18.30 saatleri arasında düzenlendi. Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI’nın başkanlığında Kurum toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kurum İkinci Başkanı Kenan TÜRK, Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları ve İç Denetim Komitesi Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan KALDIRIMCI tarafından, kurumsal iletişim, koordinasyon ve işleyişin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinde GYK toplantılarının önemine dikkat çekildi. Toplantı gündemi doğrultusunda ilk olarak katılımcılara 4054 sayılı Kanun’da yapılacak değişikliğe ilişkin olarak TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülmekte olan kanun tasarısındaki mevcut durum ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra Strateji Geliştirme, Düzenleme ve Bütçe Dairesi Başkanı Kürşat ÜNLÜSOY tarafından Rekabet Kurumu 2014-2018 Stratejik Planı’nda belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen proje ve faaliyetler hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

Toplantı gündeminin bir başka önemli maddesini, birimlerin 2014 yılı faaliyetleri oluşturdu. Bu çerçevede her bir birim yöneticisi tarafından, birimlerinin 2014 yılında yürüttükleri faaliyetlere ilişkin istatistiki bilgiler ile bu faaliyetlerden öne çıkan hususlar katılımcılarla paylaşıldı. IV. Rekabet Raporu, iç denetim faaliyetleri, bilişim altyapısına ilişkin çalışmalar, hazırlığı süren sektör incelemeleri ve Kurum içi eğitim faaliyetlerine ilişkin konuların da ele alındığı toplantı, katılımcıların gündeme ilişkin görüş ve değerlendirmeleriyle sona erdi.