14 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen "Yolsuzlukla Mücadele nin Stratejik Yönetimi" konulu Perşembe Konferansı na Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL konuşmacı olarak katıldı. (27.12.2012)

14 Haziran  2012 tarihinde gerçekleştirilen "Yolsuzlukla Mücadele’nin Stratejik Yönetimi" konulu Perşembe Konferansı'na Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai AKYEL konuşmacı olarak katıldı. Recai Akyel konuşmasına yolsuzluğun tanımını yaparak başladı. Ardından yolsuzlukların ortak unsurları ve gizliliğinin önemi üzerinde durarak yolsuzluğun etkilerinden bahsetti.

Daha sonra yolsuzlukla mücadelenin çeşitli açılardan önemine değinen Akyel, Sayıştay’ın bu konudaki rolüne vurgu yaptı. Yolsuzluğun yalnızca ülke içiyle sınırlı bir olgu olmadığını ifade eden Sayıştay Başkanı, Birleşmiş Milletler Teşkilatı, AB ve OECD gibi uluslararası kuruluşların da yolsuzlukla mücadelede rol üstlendiğini belirtti.

Akyel yolsuzlukla mücadelede göz önüne alınması gereken hususlarla ilgili bilgi verdikten sonra, yolsuzluğun toplum için sosyal bir afet olduğuna, her kişiyi ve her kurumu ilgilendirdiğine, yolsuzluğun belirlenmesinden önlenmesine kadar her aşamada sistematik bir yaklaşıma ihtiyaç bulunduğuna ve bireysel bilinçlenmenin de bu bağlamda önemli olduğuna işaret ederek konuşmasını bitirdi.                     

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.