Global Competition Review (GCR) tarafından düzenlenen “GCR Live 9. Yıllık Brüksel Konferansı: Genel Görünüm” Etkinliğine Katılım (12.7.2017)

4-5 Temmuz 2017 tarihinde Brüksel’de düzenlen “GCR Live 9. Yıllık Brüksel Konferansı: Genel Görünüm” etkinliğine Kurumumuzu temsilen Rekabet Uzmanı Tuğçe KOYUNCU ve Rekabet Uzman Yardımcısı Eren YALDIZLI katılmıştır.

Rekabet hukukundaki güncel konuların tartışıldığı etkinlikte ilk gün, Avrupa Komisyonu, Temel Endüstriler, Üretim ve Tarım Müdürü Paul Csiszár tarafından bir açılış konuşması yapılmıştır. Ardından ilk oturumda “Gelecek dört yılda Atlantik’in diğer tarafında antitröst – neler olacak?” başlıklı bir tartışma gerçekleşmiş, “Madde 102 - bilmek isteyip sormaya korktuğunuz her şey” konulu oturumda Google ve Qualcomm’dan sonra dışlayıcı kötüye kullanmalarda son durum analizleri, sömürücü kötüye kullanmaların tekrar gündemde olup olmadığı ve nasıl değerlendirildiği konuları üzerinde durulmuştur. İlk gün bir resepsiyon ve akşam yemeği ile sona ermiştir.

İkinci gün Prof. Richard Whish, geçtiğimiz yıl rekabet hukukunda öne çıkan kararları ve gelişmeleri özetlemiş, ayrıca birleşme ve antitröst soruşturmaları üzerindeki etkisi de dahil olmak üzere Brexit’in AB rekabet politikası üzerindeki etkilerini değerlendirmiştir. Ardından gerçekleşen oturumlarda, yatay birleşmelerin yenilikler üzerindeki etkisi, birleşmelerde usule ilişkin ortaya çıkan sorunlar, çevrimiçi piyasalarda rekabet ve rekabet otoritelerinin uyguladıkları son soruşturma teknikleri gibi konular ele alınmıştır.